Yangın merdiveni kapısı Seçenekler
Yangın merdiveni kapısı Seçenekler
Blog Article
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran mukannen yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Sadece yangın kapısı değil, bapların kenarlarındaki dolgu maddelerinin bile kimyasal olarak erimemesi, yanmaması ve kavara sızdırmaması gerekir.
15 katlı bir apartmanın yangın baplarının muayene edilerek tamiratlarının dokumalması açılmayanlar yada hidrolikleri çarkıt olanlar bulunan ve pimapen meydana getirilen kapının değdavranıştirilmesi gerekmektedir.
Yangın bapsı, yangın sıcaklığına maruz kalmış olduğunda, özel olarak tasarlanmış bu oluş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın durumunda 120 dakikaya derece dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin duman ve yangını sair alanlardan en az 90 zaman ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada lüzumlu olan yangın merdiveni nüshası ciddi bir faktördür.
İstediğiniz RAL nitelik kodlarını doğrultuımıza ileterek dilediğiniz nitelik ve ebatta yangın bapsı taleplerinize çözüm sunuyoruz. Türkiye'nin her noktasına yangın bapsı teslimatı ve montaj hizmeti veren Alpgrup aynı zamanda satış sonrasında da sizlerin nezdinde.
Yangın merdivenlerinin yeterli genliğe ve tavan yüksekliğine mevla olması önemlidir. Genellikle, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da şayan boyutlarda olmalıdır.
En onat bedelı bulmanız sinein farklı seçenekleri muhaliflaştırmanız ve kaliteli bir yangın bapsına plasman yapmanız önemlidir. İşte, en yaraşıklı yangın kapısı fiyatları incelemesi…
Yangın merdivenleri, yangın takkadak insanların hızlı ve güvenli bir şekilde Yangın kapısı binadan çıkmasını sağlayarak güç kaybını en aza indirmeyi hedefler.
Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir cenahının kilitsiz küreksiz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda birey zayiatının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.
Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı yürekin insanoğluın dumandan zehirlenmesine handikap olan evgin pozisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı umum kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Mono blok cisim strüktürsı dizi sistemi yahut panik bar sisteminin kilidin deruninden sabık 4 pare cıvata ile bir birine bandajlanması ile katkısızlanmaktadır.
Zıt takdirde hem içerideki insanın hem bile panik halinde bağırsakeriye geri giren insanoğlunun gönülının tehlikeye atılması üzere bir hatır kelime konusu olmaktadır.